Zakynthos, Wandelen/Nordic Walking.


Zakynthos is een echt eiland om te wandelen en/of voor Nordic-Walking en er kunnen mooie tochten worden gemaakt, alleen zullen de meeste tochten op eigen initiatief gelopen moeten worden, omdat wandelkaarten en boeken over het wandelen op Zakynthos in het Nederlands ontbreken, wel vindt u onderstaand een wandel/reisgidsen in het Engels en een wandel/reisgids in het Duits die zeer uitgebreid zijn.

Wij hebben dan ook geprobeerd om u van enige informatie te voorzien plus een aantal wandelroutes.

Langs de zuidkusten zijn verschillende paden op en langs de rotsen te vinden, terwijl er in het gebied rond Keri ook enkele mooie tochten gelopen kunnen worden, maar vaak is het zoeken naar de paden.


In het Oros Vrachionas gebergte kan men vanuit de bergdorpen Loucha en Gyri lopen naar het hoogste punt van het eiland, de 756 meter hoge Vrachionas, een rustige klim zonder echt steile hellingen.

In het noorden, achter het klooster van Moni Spiliotissas, kan men naar de grot lopen waar het heilige icoon werd gevonden en eventueel kan men nog verder dwalen door het verlaten landschap achter de grot.

Even voorbij Argassi loopt een zandweg naar de steengroeve. Vandaar begint er een pad, dat naar de top loopt van de berg Skopos, die 485 meter hoog is. Op de berg staat de ruïne van het Klooster van Skopotissas en tevens heeft men er een schitterend uitzicht over Zakynthos-stad.

Een mooie trip loopt ook vanuit Vassilikos over het schiereiland Skopos naar het uiterste puntje van Samos, de kaap Gerakas.

Vanuit Zakynthos-stad, die gelegen is aan de voet van de heuvel Kastro, moet men beslist 's avonds eens de heuvel oplopen naar Bohali (45 minuten), waarna men een schitterend uitzicht heeft over de stad.

let wel er zijn diverse organisatie die fiets en wandelroutes aanbieden, om problemen te voorkomen is het verstandig om zaken te doen met officiële bedrijven waar u een reçu kunt krijgen met belastingnummer en die u dan ook van dienst zijn bij problemen.
 
Onderstaand vind u diverse wandeltochten de tochten zijn met zorg uitgezocht en laten u alle aspecten van het eiland zien zoals de bergen met prachtige uitzichten en pittoreske bergdorpen, het vlakke gedeelte en uiteraard langs de kusten met grillige rotspartijen en prachtige stranden.
 
U zult zeker versteld staan van de diversiteit die het eiland te bieden heeft qua natuur en cultuur.
 
Klik op de plaats voor de kaart.

Yiri
Wandeling naar de bergtop
van Atheras.

Afbeelding invoegen

Agalas
Wandeling met veel zeezicht
de Damianos grotten
en de Andronios bronnen.

Afbeelding invoegen

Keri
Wandeling door zeer oude olijf 
en pijnboom met uitzicht over
het National Marine Park.

Afbeelding invoegen

Chagiotis Cave
Laat u verrassen.

Afbeelding invoegen
 
  Bochali
Een culturele tocht met
panoramische uitzichten
over Zakynthos Stad.
Afbeelding invoegen
 Iperagathos
 Wandeling op het plateau
van het klooster Ipergathos

Afbeelding invoegen 
 Vrachion Mtn Crossing
Wandeling over de ruggegraat
van het eiland.

Afbeelding invoegen 
Skopos 
Wandeling met prachtige
uitzichten rondom.

Afbeelding invoegen
Kambi
Wandeling aan de west
kust met zijn grillige kustlijn.

Afbeelding invoegen