Duiken Algemene informatie:

 

Duiken en snorkelen rondom Zakynthos is een geweldige ervaring op zich door het heldere zeewater en de vele zeeschatten die hier te zien zijn. Hier is tevens het broedgebied van de Caretta-Caretta zeeschildpadden. De schilpadden zijn 1 meter lang en houden van warm water en zand. Op speciaal bewaakte stranden als Kalamaki, Sekania en het schildpaddeneiland Marathonisi leggen ze hun eieren in het zomerseizoen. Hier zwemt men dus niet alleen tussen zeebaarzen, beerkreeften, murenes en octopussen maar ook tussen de prachtige zeeschildpadden In dit gebied ligt tevens het diepste punt van de Middellandse zee met een diepte van 4400 meter. Daarbij liggen er verschillende slagschepen in de wateren van de Ionische zee die elke duiker op zijn minst gezien moet hebben. Een aantal duikspots zijn Little Big Rock, Barracuda Reef, Marathia, Marathonisi en Barracuda Reef. Ook is er de mogelijkheid om te duiken naar diverse scheepswrakken zoals een veerboot die in 1989 is vergaan en uiteraard naar de bekende Arch een opening in de rotsen diep onderwater.


 

Het onderwaterleven in de Ionische zee rondom Zakynthos is spectaculair te noemen met een grote diversiteit. Ik noem een aantal levensvormen die u kunt aantreffen zoals: octopussen, purperen zeesterren, luipaardslakken, murenen/moeralen, zeebaarzen, schorpioenvissen, vuurzeebrasems, spitssnuitlipvissen, bonte pietermannen, barracuda's tandbaarzen, gele buissponzen, kokerwormen, rode korstanemonen sterslakken, plat-, koker- en brandwormen, naaktslakken enzovoort. En als u geluk heeft ziet u de Monk Seal (Monachus monachus) die zeer zeldzaam te zien is.


 
 

 

Belangrijk om te weten bij het duiken in Griekenland is, dat men genoeg getraind moet zijn en voorzorgsmaatregelen heeft genomen. Daarbij moet je op de hoogte zijn waar specifieke verboden gelden en welke uitrusting is toegestaan, vanwege archeologische vindplaatsen die in ruime mate aanwezig zijn in de Griekse wateren. Wanneer er een nieuwe plek gevonden wordt moet dit dan ook zo snel mogelijk gemeld worden bij de dichtstbijzijnde Haven Autoriteiten. Het is uiterst verboden deze objecten mee te nemen of te verplaatsen.


 
 
 Er zijn dus voldoende mogelijkheden om in Zakynthos te duiken of te snorkelen en uiteraard kunt u het hier ook leren. Let op: doe dit alleen met duikscholen die licenties en toestemming hebben om in bepaalde gebieden te duiken. Ga dus zelf niet duiken buiten deze gebieden om, er staan hoge boetes op. De Ionische Zee is zeker een van de mooiste duikspots in de Middellandse Zee. Onderstaand vindt u een duikcentrums die zeker aan deze kwaliteiten en aan uw wensen zullen voldoen.
Afbeelding invoegen
Laganas & Tragaki