Er zijn verschillende manieren om Zakynthos te ontdekken één daarvan is op de fiets. Het eiland is dan ook uitermate geschikt voor alle facetten van het fietsen zoals toerfietsen (trekking), mountainbiken en wielrennen. Daarnaast kunt u hier fietsen op elk niveau zoals toerfietsen op de vlakkere gedeeltes van het eiland of als u meer geoefend bent de bergen in. Voor het mountainbiken en het wielrennen geld uiteraard het zelfde. 
 
Wij hebben dan ook een tweetal bedrijven gevonden die hun eigen specialisatie hebben . U kunt hier terecht voor het huren van fietsen van een zeer goede kwaliteit. Daarnaast is er nu de mogelijkheid om E-Bikes te huren hier op Zakynthos. 

Fietsen op Zakynthos

De diverse fietsroutes brengt u over het gehele eiland en laat u alle facetten van Zakynthos zien.
Op het meer vlakke gedeelte komt u door diverse dorpen waar u in de plaatselijk tavernes kunt genieten van een versnapering of een bezoek brengen aan de diverse bezienswaardigheden zoals kerken.
Als u de bergen ingaat komt u door diverse bergdorpen die allen een eigen karakter hebben met hun gebruiken. In de bergen zult u genieten van de prachtige uitzichten over het eiland en de zee. U zult versteld staan van de gastvrijheid van de lokale bevolking.
Als u fietst op Zakynthos komt u diverse stalletjes tegen waar men lokale producten verkoopt zoals olijfolie, wijn, honing enzovoort al deze producten zijn meestal zelf geproduceerd door de eigenaren van de stalletjes. 


Nieuw op Zakynthos verhuur elektrische fietsen uit Nederland.
 
Bij Bicycle Power kunt u zoals gezegd diverse soorten fietsen huren die worden afgeleverd bij uw accommodatie. De fietsen zijn van een zeer goede kwaliteit en worden uitermate goed onderhouden. 
 
 Afbeelding invoegen
Contact:
tel: /00306930904177
Email: nicole@bicyclepower.eu
website

 
Diverse fiets routes:  
 
 (Klik op de kaart) 

Zakynthos is uitermate geschikt voor wielrenners van alle niveaus. Voor de geoefende wielrenner zijn er routes die u alles van Zakynthos laat zien tijdens uw training, met spectaculaire uitzichten in het berggedeelte en op het meer vlakke gedeelte de veelzijdigheid van de diverse dorpen . Voor de aankomende wielrenner hebben wij ook routes die gedeeltelijk de bergen in gaan en voor de beginnende wielrenner hebben wij routes die hoofdzakelijk op het vlakke gedeelte plaats vinden.
 
Tour van 125 km over het gehele eiland.
Voor de geoefende wielrenner

Verkorte versie van de eerste tour.
Voor de aankomende wielrenner.

Tour op het vlakke gedeelte van het eiland.
Voor de beginnende wielrenner.


        Ook zijn er een aantal bergopwaarts toeren.

 
 
 
De routes voor de toerfietser laat u alles van Zakynthos zien en brengt op plaatsen waar u normaliter niet zult komen, er is voldoende tijd op te genieten van de diverse uitzichten , dorpen en bezienswaardigheden.
 
Laganas rondom het Nationale
Marine Park
Het vlakke gedeelte van het eiland
met zijn vele dorpen
Het Scheepswrak
Tour naar het scheepswrak
 
Tour langs de prachtige kustlijn van Zakynthos.

Zakynthos heeft vele locaties waar u heerlijk kunt mountainbiken en al u energie kwijt kunt. Als u nu beginnend bent of geoefend  u kunt hier naar hartenlust genieten van de natuur op de mountainbike. U kunt de bergen in of kiezen voor een vlak parcours of u wilt een gewaagde route (allen voor geoefende) wij kunnen in al u wensen voldoen. Naast het sportieve gedeelte leert u Zakynthos kennen zoals u het niet op de folder ziet. De paden waar u fietst in de binnenlanden en/of de bergen brengt u langs diverse aantrekkelijke plaatsen waar u kunt genieten van de natuurlijke en culturele schatten die Zakynthos rijk is.
 
U zult versteld staan!

Keri
Tour langs pijnbomen, olijfvelden, traditionele woningen, geologische natuurformaties en een prachtig uitzicht het national Marine park 

t 

Iperagathos
Adembenemende tour op een bosrijk plateau met een gemengde natuur en agricultuur.

 

 
Zuidwest kust MTB tour

Tour met prachtig zeezicht terwijl u fietst.
 

Yiri
Een tour naar de bergtop van Atheras met een hoogte
van 756 m
  

Mount Vrachion
Tour door het hart van Zakynthos.
 

 
Mount Skopos

Tour die Mount Skopos doorkruist.
 
 

 

Noordwest kust
Tour waar u kunt genieten van de grillige westelijke kustlijn.