Volimes/Agios Nikolaos


 
 
Agios Nikolaos:
 
ligt in het noorden van Zakynthos aan de oostkust en is  exclusief te noemen.
U vindt hier geen grote hotels maar over het algemeen luxe villa's en privé huizen die verhuurt worden door de eigenaars. Vanaf de haven kunt u naar het scheepswrak de Blauwe Grotten en naar Kefalonia. In het centrum vindt u alles wat u nodig heeft voor dagelijks gebruik zoals een bakker, diverse supermarktjes en restaurantjes. Dit gedeelte van Zakynthos is uitermate geschikt voor een rustige vakantie omdat u hier geen massatoerisme vinden.
De omgeving, nog erg authentiek, is zeer de moeite waard om en rondrit te maken en te genieten van de ongerepte natuur en de prachtige uitzichten,hier vindt u ook het Aksos Stonepark. In de dorpjes zoals Volimes vindt u een aantal winkeltjes waar de handgemaakte kleden worden verkocht; waar dit gedeelte van Zakynthos erg bekend om is. Er zijn diverse mogelijkheden om aan watersport te doen zoals zeilen en surfen wat op dit gedeelte veel gedaan wordt.

 

Uit eten:
 
In Agios Nikolaos en langs de kust vindt u diverse restaurantjes en tavernes die u kunnen voorzien van een heerlijke maaltijd en een goede wijn,waar u kunt genieten van prachtige uitzichten. In het binnenland vindt u de echt authentieke tavernes waar u de echte Griekse keuken leert kennen. De meeste restaurantjes zijn eenvoudig maar hebben een zeer goede keuken met vele verse producten zoals vlees, vis en groentes.

 

De stranden:
 
In de buurt vindt u diverse strandjes en kunt u naar diverse grotten zwemmen, het water is buitengewoon helder.
Het strand van Makrys Gialos is erg bekend en ligt even ten zuiden van Agios Nikolaos het strand met de naam Xigia is bekend om zijn zwavelhoudende bron wat erg gezond schijnt te zijn en een geneeskrachtige werking heeft tegen onder andere reuma en gewrichtsklachten. Het is ook heilzaam voor de huid, bij huidziekten of voor cosmetisch verbeteringen omdat het water de collageen productie stimuleert, een eiwit dat de huidstructuur in stand houdt. Collageen (Kollao) komt van het Griekse woord voor samenbinden.
In het noorden vindt u Kaap Skinari wat erg populair is bij zeilers die hier dan ook aanleggen om te genieten van het goudgele strand en de levendige plaats.