Kypseli


Kypseli is een kleinschalige badplaats met diverse zandstrandjes aan de oostkust van Zakynthos tussen Tsilivi en Alykes in.

Het dorp Kypseli (ook onder de naam Belousi bekend) is befaamd om zijn zoete waterui, deze groeit alleen in deze omgeving. Het dorp is ook bekend om zijn zoetwaterreservoirs, waar de flessen met het drinkwater van Levante gevuld worden.
U bent hier wel een beetje afhankelijk van eigen vervoer zoals een auto of scooter, omdat het een rustige badplaats is en maar een beperkt aantal restaurants kent.


 
Uit eten:
 
U kunt goed uit eten in Kypseli maar wel beperkt, er zijn een aantal goede (vis-)restaurants, maar wilt u meer keuze dan zult u toch verder moeten kijken, bijvoorbeeld in het naast gelegen Planos/Tsilivi of Alykes en Alykanas; daar vindt u wel een ruime keuze aan Griekse, Chinese en Italiaanse restaurants. In de omgeving vindt u uiteraard de kleine Griekse tavernes, waar u een eenvoudige, maar goed maaltijd kunt krijgen bestaande uit alleen maar verse producten, waar de Griekse keuken om bekend staan.

 
               

 
De stranden:
 
De strandjes van Kyseli zijn smal en rustig te noemen. Als u van rust houdt, dan zult u dit prachtig vinden. Op de strandjes kunt u uiteraard alles krijgen wat betreft eten en drinken en u kunt er heerlijk genieten van de diepblauwe zee en eventueel een goed boek.