Kalamaki

Afbeelding invoegen

Kalamaki heeft een redelijk centrum met winkels, restaurants en verschillende taverna's en ligt in een groene omgeving met verspreide bebouwing. De meeste accommodaties zijn gelegen tussen het centrum en de duinen.
 
De baai waaraan Kalamaki ligt is vanwege de Caretta-Caretta schildpadden in een beschermd natuurgebied, hierdoor kan het zijn, dat kleine delen van het strand tijdens bepaalde periodes afgesloten zijn.
 
Kortom, Kalamaki is een heerlijke locatie voor de natuur en Griekenland liefhebbers die  gezelligheid en de rust van een kleinere locatie zoeken.
 
De omgeving is zeer geschikt om te wandelen, fietsen of Nordic-walking (zelf poles meebrengen) .
Kalamaki ligt 2 kilometer van het vliegveld af, maar daar heeft u wat betreft het geluid verder weinig overlast van.


 


In het centrum zelf zijn alle basisvoorzieningen aanwezig zoals super- en minimarkten, bakker, winkels, restaurants, bars en een aantal auto-, scooter- en motorverhuurders en uiteraard fietsen. Door de vele terrassen aan de hoofdstraat is het er 's avonds erg gezellig door zijn diversiteit; na 12 uur is het overigens afgelopen met luide muziek vanuit de bars en hotel terrassen.Uit eten:

U vindt in Kalamaki zowel aan de hoofdstraat als aan de zijstraatjes een aantal zeer goede restaurants met een uitgebreide kaart; de meeste restaurants hebben prachtige tuinen en gezellige terrassen.
Aanraders zijn  Michaelos even buiten Kalamaki die geopend is vanaf dat het seizoen start tot eind oktober of.

 


 
Het strand:

Het uitgestrekte brede zandstrand met zijn blauwe zee is beschermd natuurgebied vanwege de schildpadden (Caretta-Caretta); het strand loopt zeer langzaam af waardoor het uitermate geschikt is voor gezinnen met kinderen. Doordat het beschermd gebied is, vindt u bijna geen motorbootjes maar kunt u wel waterfietsen en kano’s huren. Als u gaat zwemmen kijk niet vreemd op als u een schildpad tegenkomt. Soms kunt u 's avonds onder begeleiding een bezoek brengen aan het strand om de schildpadden te zien die daar nestelen.

    Afbeelding invoegen

 
Accommodaties: