Vassilikos & Gerakas
 
 

 
Vasilikos is een waar paradijs voor degenen, die houden van het strand en van de natuur. Vasilikos is zeer langgerekt en langs de kust vindt u meerdere zandstranden waar voor iedereen iets te doen is.
 
Het achterland van Vasilikos bestaat uit schitterende bergen, waar u fantastisch kunt wandelen tussen de olijven en pijnbomen. De diverse tavernes, winkeltjes, terrasjes en barretjes maken deze vakantiebestemming compleet en zorgen ervoor, dat u optimaal kunt genieten.
 
Vasilikos ligt op ongeveer 15 kilometer afstand van Zakynthos-Stad. Drie keer per dag rijdt er een bus op en neer naar hoofdstad. Een tip voor eenieder die hier verblijft: sta eens vroeg op en geniet van de spectaculaire zonsopgang!
's Avonds kunt u de cirkel rond maken door de zonsondergang te bewonderen tijdens een diner op één van de terrassen, die Vasilikos rijk is. Helemaal in het zuiden vindt u het informatiecentrum over de Caretta-Caretta, de beroemde schildpadden van het eiland.                                

Uit eten:

In Vasilikos vindt u een ruime keuze van diverse restaurants; langs de weg naar Vasilikos vindt u een aantal typisch Grieks restaurantjes, waar u kunt genieten van meer dan prachtige uitzichten. In Vasilikos zelf vindt u een diversiteit aan restaurants van Chinees tot Italiaans. Aan de verschillende stranden kunt u ook genieten van een heerlijke maaltijd. 

De stranden:

In de omgeving van Vasilikos vindt u diverse prachtige zandstranden, die nog vrij ongerept zijn, zoals Banana Beach, Porto Zorro, Azuro Beach, St. Nicholas Beach en Vrahos Beach, waar u kunt genieten van de diepblauwe zee en van de vele mogelijk heden wat betreft watersporten. Op al deze stranden kunt u genieten van heerlijke versnaperingen en van verfrissende drankjes bij de diverse, daar aanwezige, strandtenten.