Laganas heeft zijn naam te danken aan het woord Lagini, wat kruik of pot betekent in het Engels en de naam is weer ontleend aan de vorm van de rotsformaties van Lithakia en Kalamaki in de omgeving, ontstaan door de golven die op kustlijn sloegen.

Laganas is het populairste vakantieoord van Zakynthos (vooral jeugd). Het bevindt zich op ongeveer tien kilometer van Zakynthos-stad, in het zuidoosten van het eiland. Men zegt dat het zandstrand van Laganas tot de mooiste stranden van Griekenland behoort.
 
Het water is hier ondiep en veilig voor kleine kinderen, tevens is het geschikt voor alle watersporten. De baai van Laganas is ook bekend door de schildpad Caretta-Caretta, die hier iedere zomer haar eieren legt.  
 
     Afbeelding invoegen             Afbeelding invoegen  

  
De golf van Laganas is een beschermd gebied door het Nationale Maritieme Park van Zakynthos. Laganas is tevens erg populair onder de jongeren: het uitgaansleven hoofdzakelijk aan de hoofdstraat (strip) is hier voor de liefhebbers schitterend.
 
Behalve bars en discotheken zijn er tal van leuke restaurants, souvenirwinkels, cafés en veel meer. Buiten de hoofdstraat vindt u vele accommodaties, waar u weinig merkt van het bruisende uitgaansleven van Laganas.

  Afbeelding invoegen 

Uit eten:
 
In Laganas heeft u zeer veel keuze qua eten, van goede Griekse restaurants tot fastfood; u kunt ook een aantal restaurants aan het strand vinden waar u kunt genieten van het uitzicht over de baai en Marathonissi eiland oftewel het Schildpadden-eiland wij raden dan Mandala restaurant aan.
 
Door het grote aanbod van restaurants, tavernes en andere eetgelegenheden zoals Chinees, Italiaans, enz. is het moeilijk een keus te maken maar.
 
Wij adviseren dan ook ga niet voor het goedkoopste (uit eten is toch al goedkoop hier) maar bezoek restaurants die normale prijzen hanteren en niet te veel stunten met eten, mijdt restaurants die u bijna smeken om er te gaan eten. Ze zullen niet allemaal slecht zijn maar het geeft te denken. Over het algemeen kunt u goed eten in de meeste restaurants aan het strand

 M A N D A L A 
BEACH RESTAURANT - BAR
 
 
 
Nieuw restaurant aan het strand van Laganas dat zeer ruim opgezet is met een zeer aantrekkelijk kaart en prijzen en een uitgebreide wijnkaart u heeft hier de mogelijkheid om compleet privé te eten.
             

 
De stranden:

Laganas heeft het langst gerekte zandstrand van Zakynthos en het strand is zeer breed; u kunt ervoor kiezen om een rustig plekje te zoeken even buiten Laganas of een plek aan het strand waar vele bars en restaurantjes te vinden zijn, waar het doorgaans gezellig druk is. Het water is erg ondiep en loopt zeer langzaam af en is daardoor zeer geschikt voor kinderen.
Bijna de gehele baai is beschermd gebied in verband met de Caretta-Caretta, die in de avond daar hun eieren leggen. Aan het strand zijn diverse gelegenheden om een bootje,kano of waterfiets te huren.


 
Duiken:
 
  Afbeelding invoegen      Afbeelding invoegen 
 
 
 
Uitgaan

 
In deze twee bars/nachtclubs schenken ze de zuivere dranken en voorzien in vele sportzender ook nederlandse zenders.

                                 
 
Uit eten:
 
 
 

Uitstekende Griekse keuken op een
prachtige locatie aan het strand.
Open vanaf 1 Mei tot 31 oktober van 8.30 tot laat.