Kambi/Kampi Louha & Maries


Kambi/Kampi:
 
Kampi gelegen aan de westkust is een klein bergdorpje waar u kunt genieten van totale rust. In het dorpje zijn een aantal restaurants waar u onder het eten kunt genieten van de mooiste zonsondergang van het eiland. Boven in het dorp staat het grootste kruis van Griekenland waar u uitzicht heeft op de ruwe westkust van het eiland met zijn kliffen en rotspartijen.
 
In de buurt vindt u de dorpjes Exo Chora en Maries; iets verder het binnenland in vindt u de prachtige bergdorpjes Loucha en Giri die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.
 
De bosrijke omgeving is must als u van natuur houdt; de bossen, olijf- en wijnvelden die u hier aantreft laten u een totaal ander beeld van het eiland zien dan het oostelijke gedeelte van het eiland, u kunt er heerlijk wandelen of fietsen, genietend van de rust en prachtige vergezichten. Uiteraard kunt u dit alles ook vanuit de auto of vanaf scooter bekijken tijdens een rondrit over het eiland.

 

 


Maries:

Als u van Kampi/Kambi richting het noorden rijdt komt u via Exo Hora in het prachtige bergdorp van Maries. Het dorp telt ongeveer 700 inwoners en is tegen de bergen aangebouwd en heeft zodoende schitterende uitzichten over de Ionische zee. In het dorp zelf vindt u vele authentieke stenen woningen en smalle straatjes, die de moeite waard zijn om er doorheen te wandelen, u vindt er een aantal gezellige tavernes en cafeetjes waar u kunt genieten van een versnapering. Vanuit Maries kunt u naar het prachtige haventje van Porto Vromi waar u een duik kunt nemen of een boottrip naar de Blue Caves of het beroemde scheepswrak. Hier kunt u ook getuige zijn van één van de mooiste zonsondergangen van het Zakynthos. 

De bergdorpjes Loucha en Giri zijn uniek te noemen door de ligging, de dorpjes liggen op en tegen de bergenhelling aan. U vindt hier een aantal kleine tavernes waar u heerlijk kunt genieten van het uitzicht over de bergen en dalen van het binnenland en de rust die er heerst.
Uit eten:

In Kampi zelf vindt u een aantal restaurantjes waar zeer goed en vers eten geserveerd wordt, maar ook in de omgeving zoals Maries en Loucha vindt u diverse restaurantjes en Taverna's die u kunnen voorzien van een heerlijke maaltijd en zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.
Over het algemeen zijn het allemaal authentieke Griekse restaurantjes waar kwaliteit en vers voedsel de boventoon voeren.

 

De stranden:

In de buurt zijn niet veel stranden maar als u naar Poto Vromi gaat ongeveer op tien minuten van Kampi nabij Maries bent u wel gelijk op een van de mooiste zandstranden met wit zand. Vanuit Porto Vromi kunt u naar de baai (elk uur) waar het beroemde scheepswrak ligt. De stranden aan de oostkust zijn eenvoudig te bereiken met auto of scooter zoals Alykes en Alykanas.

 

 

Accommodaties:

 
 

Dit luxueuze hotel heeft alles wat u wenst; een idyllisch omgeving, rust, romantische zonsondergangen en prachtige uitzichten over de Ionische zee. Het hotel heeft alle faciliteiten die nodig zijn voor een zeer exclusieve vakantie.