Alykanas & Alykes

De kleine rivier Skourtis loopt langs de weg van Alykanas naar Alykesen heeft een prachtige stenen,
brug die is gebouwd tijdens de Engele bezetting.

Alykes heeft een vrij rustig, langgerekt zandstrand evenals Alykanas. De beide badplaatsen liggen aan de oostkust in het midden van het eiland.
 
Aan de hoofdstraat vindt u vele restaurantjes en winkeltjes. Alykanas is een belangrijke archeologische vindplaats. Vazen uit dezelfde Myceense periode zijn ook gevonden in Pyrgos op de Peloponnesos.
 
Het strand loopt van Alykes naar Alykanas. Alykes heeft een mooie baai en een kleine vissershaven. Alykes staat tevens bekend om zijn zout winning.
 
Alykes is nauw verbonden met het nabij gelegen Katastari. Katastari is bekend vanwege haar muzikale tradities en haar kerk, gewijd aan iconen en decoratieve voorwerpen van kerken, die verloren zijn gegaan.
 
Alykanas en Alykes liggen in een prachtige omgeving, waar u alle aspecten van de natuur op Zakynthos kunt vinden. Beide plaatsen liggen vlakbij Kalithea, waar u heerlijk kunt wandelen in de bergen.

 

 
Uit eten:

In beide badplaatsen vindt u een diversiteit aan tavernes, restaurants en andere gelegenheden, zoals kleine eethuisjes waar u diverse snacks kunt krijgen restaurant La Caretta is een aanrader en is gelegen in Alykanas. Ook kunt u aan het strand eten waar u kunt genieten van de rustige zee. Als u wat verder het binnenland ingaat en een bezoek brengt aan de diverse authentieke dorpjes vindt u een aantal eenvoudige restaurantjes waar u kunt genieten van een heerlijke authentieke Griekse maaltijd tegen een zeer aantrekkelijke prijs. 
De stranden:

De zandstranden van beide badplaatsen zijn langgerekt en vrij breed; door het langzaam aflopende strand kunnen uw kinderen zich hier goed in zee vermaken.
Even buiten de beide plaatsen kunt u kleine strandjes vinden, waar u het idee heeft, dat u alleen op het eiland bent.
Aan het strand vindt u veel restaurants en andere gelegenheden om een koel drankje of een maaltijd te nemen. De beide plaatsen bieden genoeg vertier wat betreft watersport