Limni Keriou/Keri Lake 
 
 
 

Limni Keriou is het strand van Keri dat 5 kilometer ten oosten van Keri ligt in een kleine baai binnen de grotere baai van Laganas. Limni , dat in het Grieks "meer” betekent, heeft deze naam gekregen omdat hier in de oudheid een meer was dat tegenwoordig helemaal droog is. Daarnaast is het dorp bekend omdat er vroeger schepen geteerd werden van alle uithoeken van de wereld  .
 
In Limni Keri, dat een kiezel zandstranden heeft, wonen ongeveer 150 vaste inwoners. Aan het strand is er voldoende gelegenheid on te parkeren en het water is hier dieper dan bijvoorbeeld in Laganas of Kalamaki. Er zijn diverse tavernes en restaurants waar u heerlijk kunt eten. Veel grote winkels zult u hier niet vinden wel een bakker, mini markt en winkeltjes waar lokale producten verkocht worden. 

 


Nachtleven is er in Limni niet, wel wordt er regelmatig bij tavernes Griekse live muziek gespeeld en er zijn  een aantal gezellige cafeetjes waar u heerlijk van een drankje kunt genieten.
 
Leuk is het haventje dat zich hier bevindt. Vanaf het haventje van Limni Keri varen in de zomer dagelijks bootjes naar de afgelegen stranden (bijv Marathia), Mizithres waar twee grote indrukwekkende rotsen in de zee te zien zijn, de afgelegen grotten en naar het eilandje Marathonissi dat tegenover Limni ligt.
 
Marathonissi heeft een mooi zandstrand waar de Caretta Caretta schildpadden hun eieren leggen uiteraard kunt u het eiland wel bezoeken.
 


Strand: 

Dit strand bestaat hoofdzakelijk uit grint en kiezels dus is het verstandig om een paar zwemschoentjes te kopen zodat het een stuk aangenamer is om in en uit de zee te komen.

De zee loopt zeer langzaam af waardoor het erg geschikt is voor kinderen die er volop kunnen spelen. Aan de boulevard kunt u diverse bootjes huren en de wat kleinere strandjes opzoeken richting Marathia of naar Marathonisi.   

 


 

Uit eten:
 
Langs de boulevard vindt u diverse terrasjes en taverne's met een uitstekende Grieks keuken waarvan  Keri Taverne een echte aanrader is, met zeer vriendelijk personeel en met uitzicht op Marathonissi (Het schildpadden eiland), het haventje en de Baai van Laganas. Ook vindt u er een aantal gelegenheden om na het eten gezellig na te tafelen en genieten van een drankje.

 
Zeer zeker de moeite waard.