Agios Sostis/Porto Koukla

Agios Sostis en Porto Koukla zijn twee kleine dorpjen verscholen tussen de olijfbomen liggen aan elkaar; hier kunt u ook de oudste olijfboom van het eiland vinden. De dorpjes zijn direct aan zee gelegen. Er is een langgerekt, vrij smal strand, hierachter ligt een rustige straatje en vindt u talrijke winkeltjes, supermarktjes, restaurants, bars en terrasjes. 
 
Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op de diepblauwe zee en het bekende eilandje Marathonissi, dat vlak voor de kust ligt en waar de schildpadden hun eieren leggen. In de diverse straatjes iets van het strand af vindt u diverse restaurants met een zeer goede keuken. Door de ligging kunt er heerlijk wandelen en fietsen tussen de olijfvelden. U bent ook van harte welkom in hotel Gloria Maris met een prachtige beach bar in Porto koukla 

De oudste olijfboom van het eiland +/- 5000 jaar te vinden in Porto Koukla.

                         Afbeelding invoegen

 
Uit eten:

In de omgeving vindt u diverse visrestaurants en Griekse tavernes. De meeste bevinden zich aan het strand waarvan Amoutsi een echte aanrader is, zodat u tijdens het eten een mooi uitzicht heeft op zee. Verder van het centrum af  op loopafstand  vindt u een aantal zeer goede restaurants. Aan de oostzijde van het dorp ligt het kleine haventje Limanaki. Hier kunt u heerlijk eten in één van de Griekse restaurants.

Restaurants:

 
Stranden:

Agios Sostis en Porto Koukla hebben een prachtig zandstrand met daarachter een levendig centrum. Omdat de zee hier lang ondiep blijft, is het ook erg geschikt voor kinderen. In de buurt kunt u ook diverse kleine maar prachtige strandjes vinden, die u op allerlei manieren kunt bereiken bijvoorbeeld te voet, scooter, auto of bootje. Een leuk alternatief is een bezoek aan luna poolbar bij Korfiatie Appartementen direct gelegen aan de zee. 


Schildpaddeneiland:


In een baai voor het strand van Agios Sostis ligt het eiland Marathonissi. Dit eiland is een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden (Caretta-Caretta) en is beschermd natuurgebied. Vanaf het strand van Agios Sostis gaan diverse boottochtjes naar dit mooie eiland met een prachtig strand. Als u besluit om een bezoek aan het eiland te brengen moet u er rekening mee houden dat er niets te koop is aan eten of drinken.


Sport op TV: 

Momenteel is het ook mogelijk om in Agios Sostis alle voetbalwedstrijden en andere sporten te volgen zoals formule 1 en wielrennen via de Nederlandse TV bij Luna Poolbar, een gezellige bar bij Korfiatie appartementen aan het strand met een prachtig uitzicht.

   Afbeelding invoegen

 

Afbeelding invoegen

 Barbecue/Gyros

Tevens wordt er elke dinsdag een barbecue georganiseerd vanaf zeven uur en op vrijdag een Gyros avond vanaf zes uur waar u van harte welkom bent ook al verblijft u elders.


Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen


 
 
Overdag kunt u zich hier heerlijk vermaken aan het strand met alle faciliteiten en 's avonds
wordt het eiland omgetoverd tot één van de mooiste uitgaansgelegenheden van Zakynthos.
Deze locatie is ook zeer geschikt om te trouwen.
 
 
              Afbeelding invoegen   
 
      Accomodaties: 

 
Afbeelding invoegen

 
Direct aan het strand met als eigenaar Pavlos Linardos een bekende Griekse
Singer-songwriter die elke woensdag en zaterdagavond optreed met vrienden.
U kunt hier terecht voor een lunch van 12.00 t/m 17.00 in de gezellige Thalassa beach bar waar u s'avonds kunt genieten van diverse cocktails en andere versnaperingen.
 
                    
 
 
Afbeelding invoegen
 
Contact:
 
Lithakia Zakynthos 29092 Greece
 Tel: 00302695052393
Mobiel: 00306940910977
Mail 
 Website