Agios Sostis/Porto Koukla

Agios Sostis en Porto Koukla zijn twee kleine dorpjen verscholen tussen de olijfbomen liggen aan elkaar; hier kunt u ook de oudste olijfboom van het eiland vinden. De dorpjes zijn direct aan zee gelegen. Er is een langgerekt, vrij smal strand, hierachter ligt een rustige straatje en vindt u talrijke winkeltjes, supermarktjes, restaurants, bars en terrasjes. 
 
Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op de diepblauwe zee en het bekende eilandje Marathonissi, dat vlak voor de kust ligt en waar de schildpadden hun eieren leggen. In de diverse straatjes iets van het strand af vindt u diverse restaurants met een zeer goede keuken. Door de ligging kunt er heerlijk wandelen en fietsen tussen de olijfvelden. 

De oudste olijfboom van het eiland +/- 5000 jaar te vinden in Porto Koukla.

                       

 
 
  Afbeelding invoegen

Uit eten:

In de omgeving vindt u diverse visrestaurants en Griekse tavernes. De meeste bevinden zich aan het strand waarvan Amoutsi een echte aanrader is, zodat u tijdens het eten een mooi uitzicht heeft op zee. Verder van het centrum af  op loopafstand  vindt u een aantal zeer goede restaurants. Aan de oostzijde van het dorp ligt het kleine haventje Limanaki. Hier kunt u heerlijk eten in één van de Griekse restaurants.

Restaurants:

 
Stranden:

Agios Sostis en Porto Koukla hebben een prachtig zandstrand met daarachter een levendig centrum. Omdat de zee hier lang ondiep blijft, is het ook erg geschikt voor kinderen. In de buurt kunt u ook diverse kleine maar prachtige strandjes vinden, die u op allerlei manieren kunt bereiken bijvoorbeeld te voet, scooter, auto of bootje. Een leuk alternatief is een bezoek aan luna poolbar bij Korfiatie Appartementen direct gelegen aan de zee. 


Schildpaddeneiland:

In een baai voor het strand van Agios Sostis ligt het eiland Marathonissi. Dit eiland is een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden (Caretta-Caretta) en is beschermd natuurgebied. Vanaf het strand van Agios Sostis gaan diverse boottochtjes naar dit mooie eiland met een prachtig strand. Als u besluit om een bezoek aan het eiland te brengen moet u er rekening mee houden dat er niets te koop is aan eten of drinken alhoewel er momenteel een bootje aangemeerd komt met diverse versnaperingen.