Agios Sostis/Porto Koukla

Agios Sostis en Porto Koukla zijn twee kleine dorpjen verscholen tussen de olijfbomen liggen aan elkaar; hier kunt u ook de oudste olijfboom van het eiland vinden. De dorpjes zijn direct aan zee gelegen. Er is een langgerekt, vrij smal strand, hierachter ligt een rustige straatje en vindt u talrijke winkeltjes, supermarktjes, restaurants, bars en terrasjes. 
 
Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op de diepblauwe zee en het bekende eilandje Marathonissi, dat vlak voor de kust ligt en waar de schildpadden hun eieren leggen. In de diverse straatjes iets van het strand af vindt u diverse restaurants met een zeer goede keuken. Door de ligging kunt er heerlijk wandelen en fietsen tussen de olijfvelden.Stranden:

Agios Sostis en Porto Koukla hebben een prachtig zandstrand met daarachter een levendig centrum. Omdat de zee hier lang ondiep blijft, is het ook erg geschikt voor kinderen. In de buurt kunt u ook diverse kleine maar prachtige strandjes vinden, die u op allerlei manieren kunt bereiken bijvoorbeeld te voet, scooter, auto of bootje. Een leuk alternatief is een bezoek aan luna poolbar bij Korfiatie Appartementen direct gelegen aan de zee.


 

 


Sport op TV: 

Momenteel is het ook mogelijk om in Agios Sostis alle voetbalwedstrijden en andere sporten te volgen via de Nederlandse TV bij Luna Poolbar, een gezellige bar bij Korfiatie appartementen aan het strand.

Hier kunt u alle sport volgen die uitgezonden worden op Eredivisie Live,  Studio Sport en Fox Sports en kunt u dus genieten van uw favoriete sport onder het genot van een hapje en een drankje.
 

 
Overdag kunt u zich hier heerlijk vermaken aan het strand met alle faciliteiten en 's avonds
wordt het eiland omgetoverd tot één van de mooiste uitgaansgelegenheden van Zakynthos.
Deze locatie is ook zeer geschikt om te trouwen.
 
 
              Afbeelding invoegen       

Schildpaddeneiland:

In een baai voor het strand van Agios Sostis ligt het eiland Marathonissi. Dit eiland is een belangrijke broedplaats voor zeeschildpadden (Caretta-Caretta) en is beschermd natuurgebied. Vanaf het strand van Agios Sostis gaan diverse boottochtjes naar dit mooie eiland met een prachtig strand. Als u besluit om een bezoek aan het eiland te brengen moet u er rekening mee houden dat er niets te koop is aan eten of drinken.

 

Uit eten:

In de omgeving vindt u diverse visrestaurants en Griekse taverne's. De meeste bevinden zich aan het strand waarvan Amoutsi een echte aanrader is, zodat u tijdens het eten een mooi uitzicht heeft op zee. Verder van het centrum af  op loopafstand  vindt u een aantal zeer goede restaurants. Aan de oostzijde van het dorp ligt het kleine haventje Limanaki. Hier kunt u heerlijk eten in één van de Griekse restaurants.
 
Voor uw auto scooter of motor
 
 

 Accomodaties:

Porto Koukla Beach Hotel
Direct aan het strand met als eigenaar
Pavlos Linardos een bekende Griekse
Singer-songwriter die elke woensdag en zaterdagavond optreed met vrienden.
U kunt hier terecht voor een lunch van 12./00 t/m 17.00 in de gezellige Thalassa beach bar waar u s'avonds kunt genieten van diverse cocktails en andere versnaperingen..

 

                 
 

Restaurants:
 

 Amoutsi Taverna 
Zakyntian familie
restaurant
zeer de moeite waard.