Amoundi & Amoudi Beach


Amoudi aan de oostkust vlakbij Alykanas is redelijk onbekend, maar als u van rust houdt en van het strand dan zit u hier goed; het strand is vrij klein en is meestal privé, want het behoort toe aan de eigenaren van diverse appartementencomplexen, die over het algemeen vrij exclusief zijn. Door hier gebruik van te maken heeft u gegarandeerd het gevoel, dat u hier de enige bent.
 
In Amoudi zijn een aantal goede restaurants; in de avond is het vrij rustig en geniet iedereen van zijn vakantieverblijf of men is op stap naar de grotere plaatsen in de omgeving. De omgeving van Amoudi is zeer geschikt om te wandelen of te fietsen, omdat er weinig verkeer is: dus geen massatoerisme.


Uit eten:

U kunt goed uit eten in Amoudi, maar er is geen grote keuze aan restaurants, de meeste appartementencomplexen hebben overigens over het algemeen een zeer goede keuken, bestaande uit louter verse producten. Zoekt u toch meer de drukte, dan kunt u terecht in de dicht in de buurt liggende plaatsen Alykanas of Alykes.


 
De stranden:

De stranden in Amoudi zijn klein, meer wel erg mooi. Het zandstrand heeft een klein haventje, waar u eventueel met een gehuurd bootje kunt aanmeren, verder is er een rotsstrand aanwezig, maar zoals eerder vermeld: het zijn meestal privé stranden, waar u overigens gewoon gebruik van kunt maken, ook al verblijft u er niet.